NOGOMET

Enes Bijelić iz Luksemburga seli u Eintracht iz Triera

Mladi bh. golman pronašao angažman u Njemačkoj

E. M.

30.6.2016

Mladi bh. golman, sa adresom u Luksemburgu, Enes Bijelić, pronašao je novi klub i to u Njemačkoj.

Nekadašnji kadetski reprezentativac BiH karijeru nastavlja u SV Eintrachtu iz Triera, a iako je imao konkretne ponude za Belgiju i Holandiju, mladi Bijelić se odlučio za odlazak u Njemačku.

Uspješna saradnja sa agencijom KOS Sportsmenagment, dovela je do toga da karijeru nastavi u Trieru. On je već potpisao ugovor sa ovim klubom i nastupat će za U 19. selekciju ovog tima.

Ovim potezom mladi Bijelić je napravio veliki pomak u svojoj karijeri i kako sam kaže, veoma je sretan zbog toga. Istakao je da će se u novom klubu pokušati izboriti za prvog golmana, kao i da se nametne selektoru BiH Toniju Karačiću. Uskoro će se Bijelić javiti na prozivku svom novom treneru, a kako nam je prenio, s nestrpljenejm očekuje prvo okupljanje.

Inače, mladog Bijelića osim golmanskih kvaliteta, krase i one ljudske, s obzirom da svi u novom klubu imaju samo riječi hvale. Već je svojom pojavom i ponašanjem pokupio simpatije novog rukovodstva u Trieru, koji također, nisu krili zadovoljstvo njegovim angažmanom u Eintrachtu.

Inače, porodica Bijelić je iz Tuzle i otac Rešid je i najzaslužniji što je njegov sin nasljednik krenuo u golmanske vode.