NOGOMET

EDIN VIŠĆA: Ovo je užas, ali gdje ste danas sigurni!

Reprezentativac BiH trebao jučer otputovati u Istanbul

E. Ma.

30.6.2016

Nogometni reprezentativac BiH Edin Višća jučer ujutro trebao se priključiti svom klubu Istanbul BB na početak priprema za narednu sezonu. No, nakon užasavajućih terorističkih napada na istanbulskom aerodromu “Ataturk” u utorak uvečer, Višća je, prema uputstvima čelnika kluba, ostao u BiH, a saigračima će se priključiti danas.

Kako je za “Avaz” rekao, iz kluba su mu javili da ne dolazi, ali i da se situacija tokom jučerašnjeg dana stabilizirala.

- U stalnom sam kontaktu s upravom kluba, saigračima i prijateljima koji su tamo. Na veliku sreću, niko nije povrijeđen u ovom užasnom, zastrašujućem napadu. Ovo je strašno, nepojmljivo zdravom ljudskom razumu, naježim se kad pomislim. Rekli su mi da se stanje u Istanbulu tokom dana normaliziralo, tako da ću sutra (danas, op. a.) krenuti – rekao je Višća.

Na pitanje je li zabrinut zbog nestabilne sigurnosne situacije, jer je ovo već 11. veliki napad u posljednjih godinu dana u Turskoj, Višća je rekao da jeste, ali da se svugdje dešavaju strašne stvari.

- Ja sam već pet godina u Turskoj,  a posebno zastrašujuća, u segmentu terorističkih napada, ova je posljednja. Nijednom čovjeku nije svejedno, ali se ne osjećam ugroženo. Uostalom, gdje ste to danas sigurni! Velike su mjere sigurnosti po cijelom gradu i nisam imao problema. Žao mi je nedužnog naroda koji je stradao – istakao je on.

Višća je imao ponajbolju sezonu od svih bh. reprezentativaca, stoga i ne čudi zainteresiranost brojnih evropskih klubova da 26-godišnjeg krilnog napadača dovedu u svoje redove. On kaže da trenutna situacija u Turskoj nikako neće utjecati na tu odluku, već samo dogovor između njega i čelnika kluba. Ističe da je zadovoljan statusom u Istanbulu.

- Sutra (danas, op. a.) počinju pripreme, ima još skoro dva mjeseca ljetnog prijelaznog roka. U kontaktu sam s ljudima iz kluba, ima nekih ponuda i kada dođem tamo, razgovarat ćemo. Što se tiče mene, ja sam sretan i zadovoljan u Istanbulu, igram standardno i imam podršku i uprave i navijača. Ako bude neka konkretna ponuda koja će zadovoljiti i mene i klub, onda ću promijeniti sredinu, vidjet ćemo šta će biti - rekao je Višća.