NOGOMET

RONALDO: Teško mi je vidjeti Messija u suzama

Veliki rivali na nogometnim terenima

(Al. Ti.)

30.6.2016

Kapiten i najbolji strijelac u historiji Argentine odlučio je da se početkom nedjelje povuče iz selekcije u 29. godini, pošto je i po četvrti put uzastopno poražen u finalima.

Najbolji nogometaš svijeta je u klupskom fudbalu osvojio apsolutno sve sa Barcelonom, pokupivši na tom putu mnoštvo individualnih priznanja, kao i pet Zlatnih lopti, ali ne i trofej sa Argentinom, a mnogo puta je priznao kako mu je to velika želja.

Njegov najveći "neprijatelj" na terenu Cristiano Ronaldo se osvrnuo na odluku Messija da se oprosti od nacionalne selekcije i rekao kako "desetka" Barce i Gauchosa nije navikla na poraze i razočarenja.

"Messi je donio tešku odluku, ali ljudi moraju da shvate da je to njegova odluka i moraju da je prihvate. Ono što je dovelo do takve odluke jeste činjenica da on nije navikao na poraze i razočaranja, nije navikao da bude drugi. S druge strane, ako promašite penal to vas ne čini lošim igračem, ali mi je jako teško da vidim Lea u suzama... Isto tako, nadam se da će se vratiti jer je potreban timu, svojoj zemlji i saigračima", rekao je Ronaldo.

Dokaz da su se dva najveća rivala u historiji nogometa uvijek poštovala i divila je potpuno očigledan.