CRNA HRONIKA

TUZLA: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Saopštenje MUP-a Tuzlanskog kantona

Fena

29.6.2016

Četrdesetogodišnji muškarac čiji su inicijali R.L. iz Banovića uhapšen je i priveden na kriminalističku obradu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. 

U pretresu porodične kuće, automobila i dvorišta, pronađena je improvizovana laboratorija za proizvodnju opojne droge, te dvije veće saksije u kojima su zasađene dvije stabljike biljne materije visine 80 centimetara, sa UV lampom, mjeračem za temperaturu i ventilatorom. 

U unutrašnjosti kuće pronađene su dvije plastične kese sa listovima biljne materije koja podsjeća na opojnu drogu i nekoliko posuda sa svježim i suvim listovima, dok je u dvorištu pronađeno 14 stabljika biljne materije dužine od 30 do 145 centimetara, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu. 

Pretres je izvršen prema nalogu Opštinskog suda Banovići. 

Uz saglasnost tužioca, R.L. je pušten na slobodu, ali će protiv njega nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o učinjenom krivičnom djelu.