BIH

Crnadak uputio telegram saučešće ministru vanjskih poslova Republike Turske

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine

Fena

29.6.2016

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak uputio je telegram saučešća ministru vanjskih poslova Republike Turske Mevlütu Çavuşoğluu povodom terorističkog napada koji se dogodio jučer na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu, a u kojem je život izgubio veliki broj nevinih žrtava.

- S velikom tugom primili smo vijest o jučerašnjem bombaškom napadu na istambulskom aerodromu "Ataturk", u kojem je smrtno stradalo najmanje 36 osoba, a mnogi su ranjeni i povrijeđeni.

Molim da, uime Ministarstva vanjskih poslova BiH i moje lično ime, primite iskrene izraze saučešća upućene Vama i građanima Republike Turske - piše u telegramu ministra vanjskih poslova BiH.

Također, zamolio je ministra vanjskih poslova Republike Turske da izraze saučešća uputi porodicama poginulih i povrijeđenih u ovom terorističkom aktu, kao i najoštriju osudu ovih terorističkih bombaških napada.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH najoštrije osuđuje jučerašnji teroristički napad na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu. Ovaj teroristički napad pokazuje kako terorizam ostaje globalna prijetnja koja zahtijeva globalni odgovor.

BiH, kao zemlja koja se svrstala među članice globalne koalicije za borbu protiv terorizma, ima moralnu odgovornost da oštro osudi ovaj teroristički čin i da punu podršku rukovodstvu Republike Turske u obračunu s teroristima., saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.