BIZNIS

FORUM U FRANKFURTU: FIPA će predstaviti mogućnosti za ulaganja

Privredni dan BiH u Frankfurtu 1. jula

M. DAKIĆ

29.6.2016

U okviru zvanične posjete Predsjedništva BiH njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, pod pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića bit će održan forum Privredni dan BiH u Frankfurtu 1. jula. 

Velike mogućnosti

Zamjenica direktora FIPA-e Blaženka Mišković predstavit će njemačkim privrednicima mogućnosti za ulaganja u BiH, kao i instrumente podrške koja se pruža stranim investitorima.

Ova manifestacija predstavlja izvanrednu priliku za predstavljanje BiH i njenih investicionih mogućnosti njemačkim privrednicima, privlačenje investitora i jačanje ekonomske saradnje između dvije zemlje. Cilj foruma je intenziviranje privrednih odnosa BiH i Njemačke, kroz ukazivanje na potencijale u industriji, poljoprivredi, šumarstvu i turizmu, koje predstavljaju izuzetne mogućnosti za potencijalna ulaganja.

aluminij-fipa

 "Aluminij" Mostar: Mogućnosti saradnje

Programom je predviđeno da će o trgovinskom prometu dvije zemlje govoriti Mato Franjičević, zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. 

Sistem vodova 

O mogućnostima saradnje u aluminijskoj industriji na primjeru društva „Aluminij" Mostar prisutnima će govoriti Ivica Petrović, predstavnik „Aluminija", a o iskustvu bh. preduzeća u Njemačkoj u metaloprerađivačkoj industriji Danijel Ljubičić, predstavnik „SIK – Steele Constructiona“.

blazenka-miskovic

Mišković: Podrška investitorima

Izvještaj o iskustvu njemačkih preduzeća u BiH u proizvodnji sistema vodova za gorivo u automobilskoj industriji podnijet će dr. Matijas Haberle (Mathias), finansijski direktor društva „Veritas“ AG.