BIH

BOJAN BAJIĆ: Moram opet tužiti ovog Mirnesa

Bivši predsjednik i osnivač Naše stranke

N. K.

29.6.2016

Bivši predsjednik i osnivač Naše stranke Bojan Bajić reagovao je na izjave predsjednika stranke BOSS Mirnesa Ajanovića povodom jučerašnjeg incidenta u Skupštini Kantona Sarajevo.

Ajanović je tom prilikom istakao da se Rasim Smajić izvinio zbog nedoličnog ponašanja, ali i prozvao Bajića da "zbog njegovih monstruoznih izjava ne voli Našu stranku".

Reakciju Bajića prenosimo u cjelosti.

"Moram opet tužiti ovog Mirnesa.

Prošli put kad sam ga tužio, 2010. godine, za istu ovakvu izjavu je kažnjen sa 10.000 KM, a sad se nadam da će biti makar 20.000 KM pošto je povratnik u zlodjelu širenja mržnje, a i optužbe su teže nego 2010.godine.

A oni koji šire mržnju po pravilu pređu u fazu nasilja i fizičkog obračunavanja. Rasim Smajić, iz stranke BOSS Mirnes Ajanović, zastupnik Skupštine KS iz reda SRPSKOG naroda, je napadom na Peđu Kojovića u skupštinskim klupama pokazao da mržnja (postoji presuda SUD-a BiH za širenje mržnje od strane Ajanovića) i nasilje (video snimak napada Smajića na Peđu Kojovića) u BOSS-u nisu strani.

To što Mirnes Ajanović smatra da se nasilje može opravdati činjenicom da nekoga ne voliš je poseban problem, ali što misliš da su ljudi glupi i da će nasjesti na jeftina obrazloženja kojima se opravdava nasilje, e to je već problem rejtinga stranke zvane BOSS i integriteta njenog osnivača Mirnesa Ajanovića", napisao je Bajić na društvenoj mreži.