LIFESTYLE

Google do kraja godine donosi seriju mobilnih uređaja

"Project Ara" stupa na snagu

Autor:(Dž. Č.)

29.6.2016

Ako se kome Googleov (a bivši Motorolin) "Project Ara" činio neozbiljnim pokušajem za ulazak na tržište pametnih telefona, treba razmisliti opet. I dok je za Nexus liniju Google mobilnih uređaja poslužio niz drugih proizvođača, Google do kraja godine možda planira otkriti cijelu seriju mobitela kojima bi se otisnuo u novi svijet.

Izvori poznati mediju The Telegraph navode kako Googleovi apetiti rastu te da se žele okušati u svijetu mobilnog hardvera više no ikad prije. Na taj način bi imali apsolutnu kontrolu, višu i od onoga što imaju s Nexus modelima "partnerskih proizvođača", prenosi tportal.

Ako koga to podsjeća na Apple - bio bi u pravu. Nije posebna tajna kako Google već neko vrijeme želi ostvariti kudikamo značajniju kontrolu nad svime što koristi mobilnu platformu Android. Nije posebna tajna da Huawei, Samsung i neki drugi eksperimentiraju s vlastitim platformama, čisto ako stvari s Googleom pođu u krivom pravcu. 

U međuvremenu, CEO Googlea Sundar Pichai je na Code Conference izjavio kako uistinu ulažu više sredstava u razvoj mobilnih uređaja te da će tražiti 'više' od budućih Nexus modela. 

S druge strane, projekt Ara je imao brdo prepreka u razvoju te se tehnički uređaji očekuju tek 2017. godine. Koliko je onda istine u želji da se nešto predstavi do kraja iduće godine veliko je pitanje.