CRNA HRONIKA

Zatvorenik osumnjičen za razbojništva u trgovini i na benzinskoj pumpi

U martu 2012. godine opljačkali trgovinu "Elti"

Fena

29.6.2016

Policija u Doboju podnijela je izvještaj protiv dvije osobe, od kojih se jedna nalazi u zatvoru, na izdržavanju kazne, zbog sumnje da su u martu 2012. godine izvršili razbojništvo nad radnicama trgovine "Elti" u Doboju kada su ukrali 634 KM.

Izvještaj je podnesen protiv B.S., koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora po pravosnažnoj presudi kojom je, zajedno sa još dvije osobe, osuđen zbog razbojništva u pokušaju nad D.M. iz Blaževca, kod Pelagićeva, 19. oktobra 2015., ispred ulaza u banku u Pelagićevu.

Također, za B.S. postoji osnov sumnje da je 19. marta 2014. godine oko 21.15 sati izvršio razbojništvo i nad radnikom benzinske pumpe "Nestro Petrol" u Pelagićevu te ukrao 227 KM.

Drugi prijavljeni za razbojništvo u "Elti" je A.Đ. iz Pelagićeva, koji je 4. maja ove godine lišen slobode i zajedno s izvještajem o počinjenom krivičnom djelu razbojništvo predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Za A.Đ. postoji osnov sumnje da je 16. marta 2012. godine zajedno sa još jednom osobom izvršio razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe "Nestro Petrol" u mjestu Đukići, kod Pelagićeva, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.