NOGOMET

On je najveća zvijezda Eura, a nije igrao ni minute

Svi su pjevali "Will Grigg's on Fire"

Aj. B.

29.6.2016

Ako ste pratili Euro makar i površno, jedan vam detalj nije mogao promaknuti. Da svi slave izvjesnog Willa Grigga i pjevaju vrlo zaraznu pjesmu njemu u čast. "Will Grigg's on Fire" postao je uvjerljivo najveći hit na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a mi ćemo vam u nastavku otkriti zašto i kako je to počelo.

Dakle, Will Grigg je sjevernoirski napadač koji je u julu 2015. godine preselio iz Brentforda za milion funti u Wigan Athletic, trećeligaški klub (League One). U Wiganu se odmah prometnuo u prvu zvijezdu momčadi te je uz 25 pogodaka pomogao klubu da se vrati u takozvani Championship (druga liga).

Jasno, navijači su ga zbog toga odmah zavoljeli, te je upravo jedan od njih i skovao stihove "Will Grigg's on Fire, Your Defence is Terrified (Will Grigg razvaljuje, obrana vam je prestravljena)" uz melodiju Gale i "Freed from desire".

Novu "himnu" su odmah usvojili i sjevernoirski navijači, a iz njihovih je grla vrlo brzo ušla i u sve ostale uši u Francuskoj.

Gotovo da i nema ljudi koji hit barem jedanput nisu zapjevali, a otišlo je toliko da su novinari njemačkoga reprezentativca Matsa Hummelsa uoči dvoboja protiv Sjeverne Irske u skupini C upitali hoće li doista biti prestravljen uđe li Grigg u igru.

Hummels se na pitanje dobro nasmijao, ali do smijeha na kraju nije bilo i samom junaku ove priče jer mu izbornik Michael O'Neill, na sveopće razočaranje, na Euru nije dao ni minute, piše Dnevnik.hr.

Grigg je svejedno po povratku u domovinu dočekan poput heroja, što je na doista neobičan način i postao. Između ostaloga, zahvaljujući i snimkama iz Francuske koje su postale viralne.