VIJESTI

Službena vozila Vlade FBiH nadzirat će satelit!

Šta će donijeti racionalizacija troškova voznog parka

A. Du.

29.6.2016

Vozači federalnog premijera, nekog ministra ili drugog rukovodioca institucije u narednom periodu će biti strogo nadzirani te više neće biti u prilici raspolagati službenim vozilima mimo protokola, saznaje "Dnevni avaz". 

Konkretno, službena vozila nadzirat će odgovarajući GPS sistem, koji bi trebao biti sastavni dio softvera za evidenciju korištenja službenih vozila Vlade. 

- Ovakav vid bit će osnova i glavna karika za racionalizaciju, bolju organizaciju i iskorištenje rada kako voznog parka tako i zaposlenih vozača - potvrdio je za "Avaz" Denijel Pelidija, savjetnik federalnog premijera Fadila Novalića. 

denijel-pelidija

Pelidija: Idemo ka uštedama

Pelidija, inače predsjedavajući Radne grupe koja je sačinila izvještaj o voznom parku od 882 vozila koji košta 37 miliona KM, kazao je za naš list da je, prema predloženim mjerama, planirano da se podaci iz putnih naloga, radnih naloga o održavanju, računa o sipanju goriva, nabavkama autoguma i registraciji vozila i svim ostalim troškovima ubuduće u potpunosti elektronski evidentiraju, između ostalog, i putem GPS sistema.

Naš list jučer je objavio dijelove izvještaja, prema kojima u voznom parku Vlade ima i glisera, freza te oklopnjaka, zatim skupocjenih vozila poput Audija A6, ali i zastarjelih poput Golfa 2.

Pelidija nam je potvrdio da je ovaj saziv Vlade napravio pionirski poduhvat da precizno bude utvrđeno stanje voznog parka i hitne mjere racionalizacije.