NOGOMET

Tuzlanska Sloboda s problemima dočekuje jerusalemski Beitar

Utakmica prvog pretkola UEFA Evropske lige

Fena

29.6.2016

Fudbaleri tuzlanske Slobode, koji će u četvrtak igrati utakmicu prvog pretkola UEFA Evropske lige s momčadi izraelskog Beitara iz Jerusalema, doputovali su u Zenicu.

Jučer je u Zenicu doputovala i izraelska ekipa, koja je sinoć trenirala na glavnom terenu SRC Kamberovića polje. Gosti su uz jako osiguranje policijskih timova proveli oko sat vremena na travnjaku, udaljenom od hotela šezdesetak metara, nakon čega su se vratili u hotel gdje će boraviti naredna tri dana.

Tuzlanski tim je tokom jučerašnjeg boravka u Zenici analizirao igre protivnika, koji je trećeplasirana ekipa izraelske lige.

-Radi se o veoma jakoj ekipi, puno jačoj nego što smo mislili, ali moramo tražiti svoje prilike u naredne dvije utakmice. Analizirali smo njihovu igru i pokušati ćemo da se postavimo kao ravnopravan protivnik, iako imamo administrativnih problema oko angažmana igrača, ali i nekoliko iznenadnih povreda igrača na koje smo računali za prvu utakmicu. Ne smijemo dozvoliti da nas iznenade na našem terenu, a u gostima ćemo vidjeti kako ćemo odigrati. Cilj nam je ostvariti povoljan rezultat u prvoj utakmici zbog naše ekipe i bh. fudbala- kazao je Feni trener Slobode Husref Musemić.

Obje ekipe će danas popodne imati konferenciju za medije i službene treninge na stadionu Bilino polje, koji će djelimično biti otvoreni za fotoreportere.

Prema prvim informacijama još nije dogovoren televizijski prijenos utakmice, a goste će pratiti grupa od oko 200 navijača, koji će u Zenicu stići sutra na dan odigravanja utakmice.

Prva utakmica prvog pretkola UEFA Evropske lige između tuzlanske Slobode i jerusalemskog Beitara igra se  30. juna, na stadionu Bilino polje u Zenici od 18.00 sati.