NOGOMET

JOACHIM LÖW: Italijani su mnogo bolji nego 2012.

Selektor njemačke fudbalske reprezentacije

(D. K.)

28.6.2016

Selektor njemačke fudbalske reprezentacije Joachim Löw smatra da su Italijani bolji nego što su bili 2012. godine kada su stigli do finala na Evropskom prvenstvu.

Fudbaleri Njemačke i Italije sastali su se u drugom polufinalu šampionata Evrope održanom u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine. Italijani su tada bili bolji i pobijedili sa 2:1, dok su u finalu poraženi od Španije sa 0:4.

Četiri godine kasnije, ove dvije reprezentacije sastat će se u četvrtfinalu Eura u Francuskoj.

- Radujem se ovom meču. Italija je bila impresivna protiv Španije, veoma su dobri u odbrani i odlični u napadu. Bolji su tim nego 2012. godine - rekao je Löw.

Azzurri su bili nesavladivi u pobjedama nad Belgijom, Švedskom i Španijom, a koliko su jaki u odbrani, govori podatak da su samo primili gol od Sjeverne Irske na ovom šampionatu.

Nijemci su spremni za ovaj meč i Löwu će na raspolaganju biti svi igrači. Defanzivac Jerome Boateng se povrijedio poslije meča sa Slovačkom, ali se oporavio i bit će spreman za utakmicu.

- Svi igrači su spremni i na raspolaganju su nam. Moram da pohvalim medicinski tim koji odlično obavlja svoj posao. Radili su na oporavku Boatenga koji je postigao prvi gol u meču sa Slovačkom - kazao je Löw.

On zna da ih čeka težak meč, ali i najzanimljivija utakmica koja će odlučiti ko će u polufinale ovog, 15. po redu Evropskog šampionata.

- Vjerujem svojim igračima, oni se trude i rade naporno na treninzima. Možemo iskoristiti ovaj odmor do utakmice i pripremiti se za utakmicu - dodao je Löw.

Utakmica je na programu u nedjelju, 3. jula u Bordeauxu sa početkom u 21 sat.