VIJESTI

INTERVIEW20 Gost emisije predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović

Interesantno i aktuelno izdanje emisije na BHT1

Redakcija

28.6.2016

Gost emisije INTERVIEW20 u srijedu 29. juna u 21.30 sati je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Urednica Sanela Prašović-Gadžo sa predsjedavajućim Izetbegovićem razgovara o blokiranju evropskog puta BiH, šta će članovi Predsjedništva reći njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, zašto je BiH predala aplikaciju za članstvo u EU bez dogovorenog mehanizma, kako će se riješiti pitanje bosanskog jezika u RS, zašto Ivanić blokira rad Predsjedništva, da li su druga dva člana Predsjedništva to doživjela kao ucjenu.

Bakir Izetbegović otvoreno govori i o koaliciji SDA sa SBB-om, a komentirao je izjavu predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića u kojoj je on ustvrdio da na narednim općim izborima neće biti kandidat za člana Predsjedništva iz reda Bošnjaka.

izetbegovic-1

Izetbegović odgovorio kako će se riješiti pitanje bosanskog jezika u RS

Izetbegović odgovara i na pitanja o postavljanju njegove supruge na poziciju direktorice KCUS, zašto je otišao na Kazane, da li očekuje da će drugi zvaničnici u BiH iz reda drugih naroda napraviti isti potez.

Direktno Izetbegović je Saneli Prašović-Gadžo odgovorio i na pitanje o izjavi načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića da je srbijanski državni vrh nepoželjan u Potočarima 11. jula.

Ovo veoma interesantno i aktuelno izdanje emisije INTERVIEW20 s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem gledajte u srijedu u 21.30 sati na BHT1.