BIH

AVAZ SAZNAJE Država konačno preuzela "Feroelektro"!

Veliki uspjeh federalnog ministra Zlatana Vujanovića

A. DUČIĆ

28.6.2016

Federalno ministarstvo trgovine s ministrom Zlatanom Vujanovićem (SBB) na čelu zahvaljujući intezivnim koordiniranim aktivnostima provedenim u posljednjim danima i sedmicama danas je uspjelo okončati duge opstrukcije te uvesti novog v.d. direktora Senada Smajića u posjed pečata i ključeva ovog privrednog društva.

Ovu informaciju “Avazu” je potvrdio i sam ministar Vujanović kazavši da se isplatio intezivan i veoma posvećen rad Ministarstva s njim na čelu da se “Feroelektro” odnosno 61 posto većinskog kapitala u skladu sa zakonskim aktima, onako je je to sudskim putem u decembru 2014. godine presuđeno, vrati državi na upravljanje.

Inače, opstrukcije se u protekle dvije godine vršene od kompanije “Stanić invest” uprkos činjenici da je s njima Sarajevski sud prije skoro dvije godine raskinuo kupoprodajni ugovor za “Feroelektro”, a Vladu FBiH upisao kao vlasnika nekretnina preduzeća.

Obespravljeni radnici su nakon te presude zbog činjenice da su Stanići i dalje raspolagali sa nekoliko stotina miliona KM vrijednom imovinom Feroelektra kontinuirano protestirali. Oni su tvrdili da su samo u 2015. godini Stanići inkasirali 1,6 miliona KM od izdavanje prostora.