VIJESTI

PALE Jedinstvena osuda paljenja vozila predsjednika OO SNSD-a Boška Tomića

Sjednica predstavnika SDS-a, SNSD-a, PDP-a i NDP-a

Srna

28.6.2016

Predstavnici SDS-a, SNSD-a, PDP-a i NDP-a jedinstveno su danas osudili paljenje vozila predsjednika Oštinskog odbora SNSD-a Pale Boška Tomića i zatražili od MUP-a Republike Srpske i drugih organa sigurnosti u BiH da rasvijetle ovaj događaj.

"Dajemo punu podršku porodici Boška Tomića i zahtijevamo od MUP-a Republike Srpske i drugih organa sigurnosti u BiH da rasvijetle ovaj događaj, kao i druge slučajeve paljenja vozila na području Pala koji su se desili ove godine", rekao je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević /SDS/ na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je u ime ovih političkih stranaka pozvao i stanovnike Pala da daju punu podršku radu policije na otkrivanju počinilaca i rasvjetljavanju krivičnih djela, a sve s ciljem poboljšanja bezbjednosti i života u ovoj lokalnoj zajednici. 

"Mislim da smo na ovaj način pokazali visok stepen odgovornosti za sve naše građane, jer Tomić je najprije naš sugrađanin, pa tek onda političar. Ni gospodin Tomić ni bilo ko drugi na Palama ovo nije zaslužio, ali živimo u takvom vremenu, zbog čega i jeste potrebna puna podrška policiji u rasvjetljavanju svih krivičnih djela", naglasio je Kovačević.

On je izrazio očekivanje da će policija otkriti i ko je tri puta do sada polupao vozilo člana SDS-a Mladena Koprivice.

Prema njegovim riječima, cilj današnje konferencije za novinare je i sprečavanje širenja straha među građanima i sprečavanje mogućih težih krivičnih djela, čak i terorističkog karaktera.

Predstavnik SNSD-a Bojan Pejović istakao je da je ova stranka zgrožena napadom na predsjednika OO SNSD Pale Boška Tomića.

"U ovoj situaciji svi treba da zauzmemo zajednički stav, osudimo ovaj čin, da motivišemo građane i podstaknemo MUP Republike Srpske da pokuša u što kraćem roku da razriješi ovaj nemili događaj", rekao je Pejović.

Prema njegovim riječima, veoma je važno preduprijediti ovakve situacije da se više ne bi događala ova krivična djela, pogotovo u jeku predizborne kampanje za lokalne izbore u oktobru.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučičević /PDP/ izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da su predstavnici ovih stranaka, kao odgovorni ljudi, pokazali jedinstvo i najoštrije osudili čin paljenja Tomićevog vozila. 

"I kao ljudi, i kao političari, možemo da ne dijelimo politička gledišta i da ih drugačije doživljavamo, ali kao građani Pala i članovi SDS-a, SNSD-a, PDP-a i NDP-a, poručujemo sa ovog mjesta da nas niko nije i neće zaplašiti. Ovo je kukavički čin i tražimo od MUP-a Republike Srpske da ga rasvijetli",  istakao je Vučičević.

On je podsjetio da je Tomić bio i ministar u Vladi Republike Srpske, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH i da je uzoran građanin Pala, takao da se ni njemu, kao ni drugim građanima ovakve ružne stvari više ne smiju događati.

Na Palama je 26. juna naveče zapaljen automobil "škoda octavia" vlasništvo predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a Pale Boška Tomića.

Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.