SPORT

ZLATNI KADET ČAMPARA: Srcem za BiH!

Jedan od najboljih mladih reprezentativaca za "Avazov" portal

M. KUNARAC

28.6.2016

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će igrati utakmicu s Australijom u osmini finala Svjetskog prvenstva u Španiji.

Povodom ovog meča za "Avazov" portal iz Zaragoze javio se reprezentativac i jedan od najboljih košarkaša Sani Čampara koji je istakao da je ovo za njih najvažnija utakmica.

Jak protivnik

- Na prvenstvu, večerašnja utakmica nam je najvažnija. Australija je veoma jak protivnik i morat ćemo se fokusirat i ispoštovat sve sto selektor traži od nas - kazao je Čampara.

Kako je istakao za "Avazov" portal, Čampara smatra da su sve ekipe na Svjetskom prvenstvu zaista jake.

- Na ovom prvenstvu mislim da nema nijedna ekipa koja je slučajno uspijela izboriti nastup. Sve su ekipe jake, svako ima šansu postati prvak. Ali, naravno, obično su najveći favoriti Amerika i Kanada, ekipe koje redovno osvajaju ovakva prvenstva - kazao je naš sagovornik.

Zlatni bh. kadeti su u prvom meču prvenstva savladali Dominikansku Republiku, a nakon toga uslijedio je poraz od Francuske i pobjeda nad Južnom Korejom.

- Svjetsko prvenstvo je takav sistem da odmah moramo zaboravit na utakmicu koja je prošla te se fokusirat na sljedeću utakmicu. Tako da se brzo zaboravlja tuga ili radost od prošle utakmice - kazao je bh. reprezentativac.

Velika podrška

Kadetska košarkaška reprezentacija naše zemlje ima veliku podršku navijača u Španiji, a ta podrška, pokazuje da su ovi zlatni momci uradili nešto veliko za Bosnu i Hercegovinu.

- Dugo smo bili na pripremama i mislim da je sve išlo u dobrom smjeru, imali smo na početku te probleme sa povredama ali to je sada već sve svedeno na minimum. Naša očekivanja su velika, mislimo da nas čeka jedan veliki test i mislimo da možemo ostvariti dobar rezultat ako budemo disali kao jedan - kazao je Čampara.

Bh. reprezentativac otkrio je za "Avazov" portal koja su očekivanja selektora kadetske reprezentacije Josipa Pandže.

- Selektor ima ista očekivanja kao i svi. To nije da igramo dobro da pobijedimo sve, već da budemo ljudi i da se držimo zajedno kako god neka utakmica tekla.  To je sigurno nešto što nam omogućava da igramo bez velikog pritiska. Timski i srcem za našu Bosnu i Hercegovinu - kazao je Čampara.