BIH

INCIDENT U SKUPŠTINI KS: Rasim Smajić se izvinio Predragu Kojoviću i Sabini Čudić

Nastavljena prekinuta sjednica

Es. D.

28.6.2016

12:25 Nakon pauze koja je trajala više od pola sata, nastavljena je sjednica skupštine KS. Kako je predsjedavajuća skupštine KS Ana Babić pročitala, po praviliniku sa današnje sjednice je udaljen zastupnik Rasim Smajić (BOSS).

U obraćanju na skupštini Smajić se izvinio kolegama zastupnicima Kojović i Čudić, kao i građanima KS zbog ovog incidenta.

rasim-1

Smajić: Bio sam iznerviran

- Nisam trebao ovo uraditi, ali sam bio iznerviran gnusnim lažima koje je pročitala zastupnica Čudić na sjednici. Vezano za parkiranje ispred moje zgrade na Čengić Vili kako je navela zastupnica Čudić ima i nešto istine, ali je večina laž. Ipak želim se izviniti svima - rekao je Smajić.

11:15 Zastupnik u skupštini KS Rasim Smajić (BOSS) napao je fizički svog kolegu Predraga Kojovića (Naša stranka) nakon čega je prekinuta skupština KS, odnosno zakazana pauza od 15 minuta.

Naime, zastupnica Sabina Čudić, postavila je pitanje na sjednici o tome da zastupnik Smajić nepravilno parkira svoj automobil u ulici Nedima Filipovića na Čengić Vili, zbog čega su se kako je navela desile i dvije saobraćajne nesreće.

tuca-2

Spriječen veći incident

Nakon toga je prema svjedočenju kolega zastupnika, Smajić počeo psovati Sabini Čudić, na šta je reagirao Kojović.

U tom trenutku je Smajić koji sjedi odmah iza Kojovića uhvatio ga za rame i gurnuo na pod. Pritrčali su ostali zastupnici i članovi Vlade KS da smire situaciju i uspjeli su srećom odmah razdvojiiti Smajića i Kojovića nakon čega je sjednica prekinuta, a u toku je vanredan kolegij Skupštine KS.