VIJESTI

Generalni konzul BiH u Milanu sudjelovao na svečanoj sjednici Privredne komore Italija - BiH

Obilježena dvadeseta godišnjica od osnivanja i djelovanja organizacije

Redakcija

28.6.2016

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Milanu Igor Babić sudjelovao je 24. juna 2016. godine u Raveni na svečanoj sjednici Privredne komore Italija-Bosna i Hercegovina, kojom je obilježena dvadeseta godišnjica od osnivanja i djelovanja ove organizacije.

Na sjednici i prijemu upriličenom tim povodom dodijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima za unapređenje ekonomskih, kulturnih i društvenih odnosa Italije i BiH. Povelju i počasno članstvo u mješovitoj komori su iz BiH dobili generalni konzul Igor Babić i ministar zdravlјa Republike Srpske Dragan Bogdanić.

Privredna komora Italija – Bosna i Hercegovina je aktivna u svojim predstavništvima u Sarajevu i Raveni od 1996. godine i djeluje na povezivanju privrednika dvije zemlje i poticanju investicija u BiH. Na sjednici povodom proslave dvadeset godina od osnivanja bilo je prisutno i više talijanskih poduzetnika koji su investirali u BiH i koji su posvjedočili o pozitivnim iskustvima iz BiH.

Na svečanoj sjednici su se pored generalnog konzula Babića prisutnima obratili i predsjednik Privredne komore Italija - BiH Pietro Baccarini, predsjednik Privredne komore Ravene Natalino Gigante, talijanski senator Stefano Collina, te ministar zdravlјa Republike Srpske Dragan Bogdanić.