VIJESTI

Održana državna izložba pasa "CAC BiH Jajce 2016"

U organizaciji Kinološkog kluba "Biseri Plive"

E. C.

28.6.2016

Na Malom Plivskom jezeru u Jajcu, na području poznatih mlinčića, danas je održana Državna izložba pasa svih pasmina "CAC BiH Jajce 2016".

Izložbu je organizovao Kinološki klub "Biseri Plive" iz Jajca, a otvorena je simboličnim puštanjem golubova. 

Nakon intoniranja državne himne, prisutnima su se obratili predsjednik kinološkog kluba "Biseri Plive" Jajce Alija Ćosić te načelnik općine Jajce Edin Hozan.

Osim domaćih, na manifestaciji su učestvovali brojni gosti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja. Na izložbi je učestvovalo oko 120 pasa, 35 različitih pasmina, među kojima su najbrojniji bili Rottweileri, Njemački ovčari i Dobermani.

Ovogodišnju izložbu sudili su Slavoljub Andrić i Darko Živanović, kinološke sudije iz Srbije te Alen Salkić iz BiH.

Za najljepšeg psa izabrana je ženka Zlatnog retrivera Evangelina Bady Best Friend, vlasnika Borne Pekića iz Kozarske Dubice.

Drugo mjesto pripalo je Dobermanu u vlasništvu Bogoljuba Novakovića iz Banja Luke, dok je trećeplasirani bio Irski setter vlasnika Envera Krše iz Splita.

Posebno zanimljiva bila je revija "dijete i pas", u kojoj su pse izlagali najmlađi učesnici. Prvo mjesto u ovoj kategoriji pripalo je Bernardincu Fany Hobbys kojega je izlagao petogodišnji Hamza Ćosić iz Jajca.

- Zaista smo zadovoljni ovogodišnjom manifestacijom. Imali smo veliki broj izlagača i gostiju, za što je, pored same organizacije i zalaganja članova kluba, zaslužan i prelijepi ambijent lokacije na kojoj se izložba održava. Posebno treba istaći fer i korektno suđenje naših sudija, koji su, očekivano, bili na visini zadatka - kazao je sekretar kinološkog kluba "Biseri Plive" Sandro Nuhanović.