LIFESTYLE

NEODOLJIVA RIBICA Najslađi lik iz crtanih filmova za kojim ludi 25 miliona ljudi

Morsko biće malo remek-djelo filmskih studija Disney i Pixar

Redakcija

28.6.2016

Glavni lik iz crtanog filma "Potraga za Dorom" ("Finding Dory"), nastavak je slavnog crtića "Potraga za Nemom", u koji će se zaljubiti i djeca i odrasli.

Ovo neodoljivo morsko biće malo je remek-djelo filmskih studija Disney i Pixar te ga mnogi smatraju najslađim likom kojeg su ova dva studija ikada kreirala.

Koliko je ribica Dora obožavana govori i činjenica da je njena stranica na Facebooku do sada skupila više od 25 miliona lajkova što je najveći broj lajkova koje je skupio neki lik iz Disneyjeva ili Pixarova crtića. 

Dora je plava tan ribica velikih, znatiželjnih očiju koja svakih 10 sekundi izgubi pamćenje. Jedina stvar koje se sjeća je ta da je kao dijete bila odvojena od svojih roditelja. Uz pomoć prijatelja Nema i Merlina, Dora kreće na epsko putovanje kako bi pronašla mamu i tatu.

Putovanje ih vodi do Instituta za svijet podmorja u kojem žive raznolike okeanske vrste životinja. Dora shvati da će njena porodica ponovno biti na okupu jedino ako uspije spasiti mamu i tatu iz zarobljeništva.

U teaseru crtića "Potraga za Dorom", koji je u dva dana pogledan više od tri miliona puta, uvjerite se zašto je Dora najslađi lik iz crtića. Kada joj čujete glasić sigurni smo da će vam odmah biti jasno zašto.