CRNA HRONIKA

PUCNJAVA U SARAJEVU Nakon pokušaja teške krađe u obračunu s policijom na Ilidži ubijen Nedim Delić

Tri osobe uhapšene

A. Ka./Am. K.

28.6.2016

10:00 Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdalo je saopćenje o jutrošnjoj pucnjavi. Kako navode, oko 1.10 sati poslije ponoći obaviješteni su da je u mjestu Svrake, općina Vogošća, u toku izvršenje teške krađe u samoposlugi "Amko - komerc" od strane više naoružanih osoba. 

Na lice mjesta je upućeno više policijskih patrola. Policijski službenici su utvrdili da su se izvršioci putničkim vozilom marke "VW Pasat", svijetlo plave boje, udaljili u pravcu općine Novi Grad Sarajevo. S ciljem hvatanja razbojnika, organizovana je policijska potjera, te su izvršioci sustignuti na kružnom toku, ulica Butmirska cesta, općina Ilidža, gdje su napustili vozilo i udaljili se u krug vanjskog skladišta poslovnice "Elektrodistribucije" Ilidža. 

lice-mjesta

Mjesto gdje su pobjegli razbojnici

Tokom hvatanja izvršilaca, došlo je do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je jedan od izvršilaca pogođen iz vatrenog oružja od strane policijskih službenika, dok su dvije osobe uhapšene, a jedna u bjekstvu. Na lice mjesta je izašla ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a od strane ljekara je konstatovana smrt pogođene osobe. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o Nedimu Deliću (25) iz Sarajeva.

p2

Policija obavlja uviđaj

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela "napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti", uhapšeni su Anel Botić (29) i Jasmin Bešo (22) oba nastanjena u Sarajevu, dok je u bjekstvu bio Samir Dževlan (25), također nastanjen u Sarajevu, koji je u jutarnjim satima pronađen i uhapšen sa povredama u predjelu lijeve noge, nanesene vatrenim oružjem. On je prevezen na UKCS radi ukazivanja ljekarske pomoći. Svi uhapšeni su od ranije poznati policiji po izvršenju raznih krivičnih djela.

Video: Am.KOVAČ

U predmetnom vozilu, sa nepripadajućim registarskim tablicama, pronađeni su i izuzeti otuđeni predmeti. Tokom uviđaja na licu mjesta pronađena je jedna automatska puška, jedan pištolj i tri kape tzv. "fantomke". Uviđajem na licu mjesta rukovodi tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti obavljaju policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak medicinske struke, saopćeno je iz MUP-a KS.

9:50 Policija tokom pretrage terena koristi i policijske pse.

image-0-02-01-bfc9b5e0033fc45ea0e70546aa2d1a8a4d0cc2cdf3bf1ca782c4573a88f58615-v

Mjesto ubistva

9:00 Kako "Avazov" portal saznaje, u jutrošnjoj pucnjavi na Ilidži ubijen je Nedim Delić.

Naime,sinoć poslije ponoći četiri osobe su pokušale opljačkati Amko komerc u sarajevskom naselju Vogošća, no policija ih je uočila pa su počeli bježati. Stigavši do Ilidže, razbojnici su prvo pucali na policiju, da bi policija potom uzvratila vatru. U razmjeni vatre ubijen je Delić, a tri osobe su uhapšene. Od trojice uhapšenih, jedan je također ranjen.

Video: Am. KOVAČ

8:13 Mladić inicijala N. D. ubijen je u sinoćnjoj policijskoj akciji na području sarajevske općine Ilidža, potvrdio je Irfan Nefić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova KS za "Avazov" portal.

Kako saznaje "Dnevni avaz", ubistvo se dogodilo u blizini kružnog toka kada je policija intervenisala nakon dojave da je u toku teška krađa. Prema nezvaničnim informacijama, u razmjeni vatre ubijen je N. D.

- Policija na licu mjesta obavlja uviđaj kojim rukovodi dežurna kantonalna tužiteljica. Po okončanju uviđaja bit će poznato više informacija - kazala je za "Avazov" portal Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

U pucnjavi je također i ranjena jedna osoba, a kako je kazao Nefić, tri osobe su uhapšene.