VIJESTI

JERKOVIĆ: Policija da pojača kontrola oko objekta "Zajednice Hrvata"

Nakon jučerašnjeg napada na objekat

Fena

27.6.2016

Potredsjednik Republike Srpske Josip Jerković pozvao je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a da privremeno pojača policijske kontrolu oko objekata u kojem su prostorije „Zajednice Hrvata“ u Banjoj Luci.

Na tom objektu je jučer razbijeno staklo, što je drugi takav slučaj u posljednjih 20 dana.

Uz oštru osudu, kako je naveo, svakog oblika vandalizma, Jerković se nada da se ovako nešto više neće ponoviti, saopćeno je iz kabineta entitetskog dopredsjednika.

I u „Zajednici Hrvata“ smatraju da je „prevelika slučajnost da se isto kazneno djelo ponovi dva puta u nepunih mjesec dana“.

Banjalučka policija uhapsila je mladića iz tog grada zbog sumnje da je jučer u ranim jutarsnjim satima razbio staklo na objektu ,,Zajednice Hrvata“ i „Hrvatskih kulturnih udruženja“.

Počinilac ovog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari je S.Č. (1996.) saopćeno je danas iz Centra javne bezbjendosti Banja Luka.

Nakon završene kriminalističke obrade, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka, osumnjičeni je pušten na slobodu, a protiv njega će biti podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Objekt u kojem su prostorije "Zajednice Hrvata" Banja Luka se nalazi u centru Banje Luke, preko puta stare zgrade Vlade i u neposrednoj blizini Narodne skupštine RS-a, koje imaju dononoćno policijsko osiguranje.

Na istom objektu je i prije 20 dana polupano staklo.

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka tada su saopćili da je osoba D.C. iz Banje Luke, “prolazeći na biciklu pored navednog objekta izgubila ravnotežu te pala i razbila staklo”.