KOŠARKA

PANDŽA ZA "AVAZOV" PORTAL: Glavni favoriti su SAD i Kanada, ali vjerujem svojim momcima!

Selektor naših zlatnih kadeta

A. TIRO

27.6.2016

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je ubjedljivo savladala selekciju Južne Koreje u trećem nastupu na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Na kraju je bilo ubjedljivih 105:85.

Naši zlatni kadeti su tako izborili plasman u osminu finala gdje će se sastati sa Australijom.

Selektor naših igrača Josip Pandža je za "Avazov" portal kazao kako je sinoćnja utakmica protiv Južne Koreje bila naša najbolja na prvenstvu.

- Momci su se opustili, igrali kolektivno, dominirali smo u skoku i na kraju zasluženo slavili protiv jako neugodnog i kvalitetnog protivnika - kazao je Pandža na početku razgovora.

pandza-2

Pandža: Momci su dominirali protiv Južne Koreje

U drugom kolu od u utakmici sa Francuskom poraženi smo sa 19 koševa razlike. Kako je i sam selektor Pandža priznao bilo je teško motivisati igrače da pruže ovakvu igru.

- Nakon poraza od Francuske preovladavala je tmurna atmosfera. Međutim, ostali smo pozitivni, vjerovali smo u naše mogućnosti, da možemo i u utakmici protiv Južne Koreje reagirali puno bolje. Nije bilo jednostavno vratiti se nakon takvog poraza i zbog toga posebno čestitam svojim momcima - kazao je Pandža.

Naši mladi košarkaši u osmini finala igraju protiv Australije. Pandža smatra kako će to biti izuzetno teška utakmica, obzirom da je Australija odigrala vrlo izjednačenu utakmicu protiv Kanade koja je uz SAD glavni favorit.

- Trenutno se spremamo za Australiju, skupljamo informacije. Oni su nezgodna ekipa i očekuje nas teška utakmica. Međutim, vjerujem svojim momcima i nadam se prolazu dalje - zaključio je Pandža.