CRNA HRONIKA

BANJA LUKA Slavna košarkašica nožem isjekla majku pa sebe

Smilja Rađenović smještena na Psihijatriju

O. MATAVULJ

27.6.2016

Bivša košarkašica Smilja Rađenović (49) iz Banje Luke, koja je prije rata igrala u šampionskoj postavi Košarkaškog kluba Jedinstvo iz Tuzle, uhapšena je u petak zbog sumnje da je kuhinjskim nožem povrijedila svoju nepokretnu majku Zoru Rađenović (75), nakon čega je sebi zadala više posjekotina nožem.

Više povreda

Kako je potvrđeno u Centru javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka, napad kćerke na majku dogodio se u petak oko 15 sati u njihovom stanu u ulici Sime Miljuša, u banjalučkom naselju Starčevica.

- Između majke i kćerke došlo je do svađe u kojoj je Smilja potpuno izgubila živce. U naletu bijesa zgrabila je kuhinjski nož i majci Zori nanijela više posjekotina po grudima. Kada je shvatila šta je učinila, pokušala je izvršiti samoubistvo tako što je nožem više puta sebe posjekla po vratu i tijelu - rekao je izvor iz CJB Banja Luka.

zgrada-ranjavanje

Zgrada u kojoj se desilo ranjavanje

Nakon napada obje su prevezene u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske, gdje im je ukazana pomoć. Ljekari su kod Zore konstatirali lakše tjelesne povrede i nakon zbrinjavanja puštena je na kućno liječenje. 

Lakše povrede konstatirane su i kod Smilje, ali je njeno psihičko stanje bilo ozbiljno narušeno pa je zadržana na Klinici za psihijatriju.

Obje zbrinute

- Z. R. je zadobila lakše povrede lijeve dojke, zbrinuta je u prijemnoj hirurškoj ambulanti i puštena na kućno liječenje 24. juna. Pacijentica S. R. zadobila je lakše povrede vrata i lijeve dojke i zbrinuta je u prijemnoj hirurškoj ambulanti te je 24. juna premještena u Kliniku za psihijatriju - potvrdili su u UKC-u RS.

Nezvanično saznajemo da Smilja Rađenović radi kao odgajateljica u jednom vrtiću u Banjoj Luci. Njena majka Zora je nepokretna i godinama se bori s teškom bolešću. U tome joj je najveća podrška bila upravo kćerka, koja je praktično cijeli život posvetila majci. O njoj se brinula danonoćno i njeni poznanici tvrde da se zbog toga nije ni udavala.

Porodično nasilje ili pokušaj ubistva

O napadu je obaviješteno Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci, koje je naložilo da se urade sve istražne radnje da bi se utvrdile tačne okolnosti napada. Slučaj se za sada tretira kao pokušaj ubistva, ali nije isključeno da će biti prekvalificiran u nasilje u porodici, o čemu će odlučiti predmetni tužilac.

Zavidna sportska karijera

Smilja Rađenović bivša je reprezentativka Jugoslavije u košarci i važi za jednu od najpoznatijih košarkašica iz Banje Luke. Najveći uspjeh ostvarila je igrajući za ŽKK Jedinstvo iz Tuzle, s kojim je 1989. godine osvojila titulu šampiona Evrope. Po završetku igračke karijere radila je u nekoliko košarkaških klubova.