KOŠARKA

Haris Dedajić pobijedio Mirzu Teletovića u šutiranju trojki

Trećeg dana MT3 Campa

N. K.

26.6.2016

Trećeg dana MT3 Campa u organizaciji Mirze Teletovića dobili smo i pobjednike u tri kategorije i to u igri jedan na jedan.

Haris Dedajić iz tuzlanske Slobode, koji je na otvaranju kampa pobijedio lično Mirzu u šutiranju trojki, dokazao je veliki potencijal i trijumfom u igri 1 na 1 u kategoriji U16.

- Veliki motiv u igri jedan na jedan bio je dvoboj na otvorenju kampa u kojem sam pobijedio Mirzu Teletovića u šutu za tri poena i u šutu sa parkinga. To me je napunilo samopouzdanjem i u pet mečeva, koliko sam odigrao na takmičenju, ubilježio sam svih pet pobjeda i osvojio prvo mjesto. Svaka utakmica je bila podjednako teška, a u finalu sam slavio sa 3:0. Ponosan sam i sretan, što sam dio Mirzinog kampa, pogotovo jer mnogo učimo od njega. Hvala mu na ovom sjajnom iskustvu - kazao je Dedajić.

U kategoriji U18 slavio je odlični Bojan Bajić iz KK Igokea Banja Luka, uz pet pobjeda iz pet mečeva.

- Veliko je iskustvo za mene da budem učesnik kampa našeg reprezentativca i NBA igrača, te se nadam da će se kamp održavati i narednih godina. Radimo dobro sa trenerima, ali i širimo krug prijatelja, što je još bitnije.

Naida Ruščuklić, košarkašica tuzlanskog Jedinstva samo je potvrdila da u gradu soli i dalje rastu veliki talenti.

3

Pobjednici takmičenja sa Teletovićem

- U sklopu MT3 Campa učestvovala sam u igri jedan na jedan i zaista sam uživala. Tri pobjede su me dijelile do finalne utakmice i sve su bile jako teške i naporne. U finalu sam slavila nešto lakše od očekivanog, jer je nažalost moja protivnica zadobila povredu. Ovom prilikom joj želim brz oporavak i nadam se da ćemo uskoro odigrati revanš - kazala je Ruščuklić.

Gosti kampa danas su bili i Harun Mahmutović, Igor Stojanović, nekadašnji uposlenici KS BiH, te Samir Avdić, proslavljeni bh. košarkaš.

- Za djecu Bosne i Hercegovine kamp je sjajna stvar, a pogotovo kada ga radi Mirza Teletović, od kojeg svi mogu naučiti. Mirza je, uz Jusufa Nurkića, naš jedini igrač u NBA i ovakvi kampovi daju priliku mladima da pokažu svoje kvalitete, a moja iskustva govore da poslije ovakvih druženja, djeca koja su bila na kampu – odigraju odlične sezone. Vjerujem da će karijere mnogih od njih krenuti uzlaznom putanjom, jer su imali od koga da uče, a isto tako znam da ništa ne bi bilo moguće bez podrške USAID-a, bez kojeg Liga mladih možda ne bi ni postojala, ali ni bez BH Telecoma, koji je uvijek uz sport - kazao je Avdić.

Za završni dan predviđeno je takmičenje u šutiranju trojki, te podjela nagrada najboljim pojedincima.