SPORT

BUGARSKA: Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH jučer zauzela prvo mjesto

Na Međunarodnom turniru u Sofiji

H.ČALIĆ

26.6.2016

Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH, u okviru priprema za 14. Svjetsko prvenstvo beskućnika koje se od  10 do 16. jula ove godine održava u Glazgovu, od jučer se nalazi na Međunarodnom malonogometnom turniru u Bugarskoj. Prvog dana bh. reprezentativci su pružili odlične partije.

Savladana je selekcija Bugarske sa 9:6 i „United Afrika“ (sastavljena od afričkih migranata i studenata) rezultatom 9:5, da bi tada uslijedio poraz od od Rumunije sa 5:4 u penalima. U regularnom toku, bilo je 4:4.

2

Selektor Škrebo: Posljednja provjera pred prvenstvo u Glazgovu

-Ovako dobre igre i rezultati, bile su dovoljne da BiH zauzme prvo mjesto, a danas igramo još tri utakmice sa istim protivnicima, kada će se proglasiti najbolji. Ovo su naše posljednje pripreme pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Glazgovu koje počinje 10.jula, na kome učestvuje 45 zemalja svijeta. Mogu kazati da su momci u odličnoj formi, a osim nogometa, u Sofiji imamo i odlično druženje- izjavio je za naš Portal selektor bh.reprezentacije  Elmedin Škrebo.

1

Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH: Odlične igre u Sofiji

Za odlične partije i dobre rezultate bh.selekcije zaslužni su: Mehmed Baščelić, Esmir Muharemović, Sefer Halilović, Asmir Mehić, Jovan Malinović, Sejfudin Beganović, Eldin Baraković i Danijel Kolanović, te menadžed Vedad Kovačević i sleketor Elmedin Škrebo.