NOGOMET

Težak poraz Slobode protiv Domžala

Generalka pred nastup u Evropi viceprvaka BiH

Fena

25.6.2016

U prijateljskoj utakmici koja je okvalifikovana kao „generalka“ pred nastup u Evropskoj ligi, nogometaši tuzlanske Slobode u Domžalama su pretrpjeli težak poraz od istoimenog slovenskog prvoligaša rezultatom 6:1 (4:0).

Meč je započela slijedeća jedanaestorka „crveno-crnih“: Pirić, Efendić, Merzić, Džidić, Kostić, Stjepanović, Ordagić, Veselinović, Govedarica, Zeba, Karić.

Slovenci su poveli već u 5. minuti kada je pogodio Brachi. U 9. minuti Balkovec je postigao drugi gol, a isti igrač bio je strijelac trećeg u 20. minuti sa 11 metara. Naredna dva gola za domaćine postigao je Vuk, u 22. i 50. minuti (11 m). U 84. minuti Ivkić je postigao šesti gol za Domžale. Jedini pogodak za Slobodu postigao je Fatić u 72. minuti.

U drugom poluvremenu trener Husref Musemić dao je priliku još nekim igračima, pa su igrali Erić, Fatić, Krpić, Grahovac, Lazevski, Mehidić i Zec.

Sloboda je na pripremama u Sloveniji poražena i od zagrebačke Lokomotivce (2:0), dok je jedinu pobjedu ostvarila u susretu sa Olimpijom (2:0).

Sloboda iz Čateža 28. juna putuje u Zenicu, a 30. juna igra prvu utakmicu pretkola Evropske lige protiv Beitara iz Jerusalema.