KOŠARKA

Drugi dan "MT3 Campa": Djeca oduševljena činjenicom što je Mirza sa njima

Cijela manifestacija se održava na Jahorini

N. KUSTURA

25.6.2016

Drugi dan "MT3 Campa", koji se u organizaciji Mirze Teletovića održava na Jahorini, protekao je u zabavnim sadržajima.

Mladi košarkaši i košarkašice su imali priliku da u kratkim prezentacijama predstave svoje gradove, a pobjedu je odnijela Tuzla, čiji mališani su sa najviše emocija govorili o gradu iz kojeg dolaze.

- Nije što sam ja igrao u Tuzli, ali najljepše su pričali o svom gradu, rekao je Teletović, koji je uz pomoć aplauza ostalih dječaka i djevojčica izabrao najbolje.

Sa talentovanim dječacima i djevojčicama iz devet bh. gradova rade sjajni treneri poput Asima Paščanovića, Ivana Opačka, Sabahudina Bašovića, Maidin Galešić i ostalih.

- Djeca su oduševljena činjenicom što je Mirza svo vrijeme sa njima. On predstavlja ono što oni žele da budu, a uz to je jako pristupačan i čvrsto na zemlji, pa je djeci lakše da komuniciraju s njim, smatra Opačak, koji vjeruje da dječaci i djevojčice mogu mnogo toga naučiti od Teletovića, ali i ostalih trenera.

Mališani su imali priliku pogledati i kratki film koji su napravili mladi iz PRO-budućnost projekta, koji podržava USAID, koji je inače i finansijski podržao održavanje MT3 Campa, koji je počeo 24. juna, a završava se u ponedjeljak 27. juna, kada će najboljim pojedincima biti podijeljene i nagrade.

Zbog jake kiše koja je padala na Jahorini drugi dio dnevnog programa preselio se u dvoranu na Palama.

Među brojnim zanimljivim sadržajima izdvajamo turnir u basketu i šutiranju trojki, kao i All-Star utakmicu na kojoj su nastupali Mirza Teletović, te brojni prijatelji i novinari.