CRNA HRONIKA

Određen pritvor za Ljubu i Bekriju Seferovića

Slučaj ubistva Dženana Memića

Redakcija

25.6.2016

Kantonalni sud u Sarajevu danas je ponovo odredio jednomjesečni pritvor za Ljubu i Bekriju Seferovića. Oni su uhapšeni zbog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi.

Oni su se isprva sumnjičili za ubistvo Dženana Memića, mladića iz Sokolović Kolonije, međutim, sada se terete za potpuno drugo krivično djelo.

Podsjećamo Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu ukinulo je pritvor Ljubi Seferoviću, Vasviji Sejdović i Bekriji Seferović, ali pripadnici MUP-a KS su po nalogu Tužilaštva uhapsili Ljubu i Bekriju Seferović.

Ljubo Seferović se sumnjiči za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Za Ljubu Seferovića pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela te što bi njegovo puštanje moglo dovesti do uznemirenja javnosti.

Bekrija Seferović se sumnjiči za krivično djelo sprečavanja dokazivanja.

Za Bekriju Seferovića pritvor je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.