CRNA HRONIKA

PRIJEDOR U požaru izgorio autobus

Protupožarni inspektor radi na rasvjetljavanju ovog slučaja

M.Z.

25.6.2016

U požaru koji je izbio danas oko 13 sati u naselju Vrbice kod  Prijedora u cjelosti je izgorio rashodovani autobus i nekoliko prozora na kući u vlasništvu Milana Savanovića, te dio krovne konstrukcije na kući mještanina Alena Rabata.

U kućama, u trenutku izbijanja požara, nije bilo nikog, a kako saznajemo od mještana vlasnici trenutno i nisu u Prijedoru tako da je u ovom trenutku nemoguće procijeniti materijalnu štetu.

Mario Radinović, komandir vatrogasnog odjeljenja TVJ Prijedor, koje je za manje od sat ugasilo požar i spriječilo njegovo daljnje širenje pojašnjava da je požar prvo zahvatio livadu koja se nalazi na stotinjak metara od Savanovićeve kuće.

- Požar se s te livade proširio na autobus, a potom i na kuće. Nije bilo povrijeđenih- kazao je Radinović. O požaru je obaviještena i policija CJB Prijedor, te protupožarni inspektor koji bi se trebao izjasniti o tačnom uzroku požara.

Prema prvim i još nezvaničnim pretpostavkama travu koju je Savanović pokosio prije desetak dana moguće da je zapalio i slučajno bačeni opušak ili neko od mještana.