VIJESTI

MUP SRBIJE: Nije pronađena oteta djevojka iz Srebrenice, niti je uhapšen pripadnik Užičkog korpusa

Nakon što su pojedini portali u regionu objavili informaciju

Am. KOVAČ

25.6.2016

Iako su pojedini portali objavili informaciju da je u Aleksincu u Srbiji tokom velike policijske akcije uhapšen Đorđe Veličković, pripadnik Užičkog korpusa, te da je policija u njegovom podrumu pronašla 22- godišnju S.H. koju je Đorđe navodno oteo tokom agresije na BiH 1995. godine sa područja Srebrenice, iz MUP-a Srbije su demantirali takvu informaciju.

- Takav slučaj, niti hapšenje se nije dogodilo ni u protekloj sedmici, ni mjesecu ni godini, kazali su za "Avazov" portal iz Biroa za informisanja MUP-a Srbije.

Naime, pojedini portali u regionu su objavili informaciju o ovom hapšenju te naveli da je djevojka silovana preko 3.000 puta, te da je Veličković navodno dovodio i prijatelje da je siluju.

Portali su u informaciji dalje naveli da je Veličković priznao da je djevojku prvo držao zatočenu u jednom selu u podnožju Kopaonika a kada mu je umrla supruga onda ju je prebacio u svoj podrum gdje mu je služila kao predmet iživljavanja. Djevojka je, pišu portali neuhranjena, prljava, sa ogromnom kosom i noktima, a po tijelu su vidljive desetine povreda i rezova, te je transportovana na VMA.