DIJASPORA

U Ulmu organizovan zajednički iftar imama i predsjednika džemata regije Stuttgart

Ramazanske aktivnosti iz Bošnjaka u Njemačkoj

S.Bo.

25.6.2016

U IKC u Ulmu održan je tradicionalni zajednički iftar i ramazansko druženje imama, predstavnika i predsjednika bošnjačkih džemata regije Štutgart (Stuttgart) .

Na odlično organizovanom skupu od strane domaćina, predstavnika IKC Ulm, na čelu sa predsjednikom Mustafom Zakomac i imamom hafizom Samirom ef. Haskić, dok su čekali iftar prisutnima su se obratili: gost iz Sarajeva, šef Ureda Rijaseta IZ u BiH za bošnjačku dijasporu Mensur ef. Pašalić,  predsjednik IZ Bošnjaka u Njemačkoj Edin Atlagić, muftija Bošnjaka u Njemačkoj Pašo ef. Fetić, glavni imam za regiju Stuttgart Enver ef. Pašalić, konzul BiH u Stuttgartu Dag Đumrukčić i predsjednik Saveza dopunskih škola BiH, bivši generalni konzul BiH u Stuttgartu Haris Halilović.

U svojim pozdravnim obraćanjima imamima i predstavnicima bošnjačkih džemata gosti su naglasili značaj djelovanja i dobre organizacije Islamske zajednice Bošnjaka i bošnjačkih džemata u dijaspori na očuvanju vjere, tradicije, kulture, jezika i običaja Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine i sa prostora bivše Jugoslavije u svijetu, te potrebu njegovanja njihovih veza sa domovinom.