VIJESTI

LOKALNI IZBORI Zajednički kandidati SDA i SBB-a za čelnike 64 općine

Predsjedništvo stranke jučer utvrdilo liste

E. HALIMIĆ

25.6.2016

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) utvrdilo je jučer kandidatske liste za načelnike/gradonačelnike, kao i za općinska vijeća/skupštine općina za predstojeće lokalne izbore, te da se SDA prijavila za izbore ukupno u 104 općine.

Stanje u obrazovanju

- U 64 općine prijavili smo kandidate za načelnike/gradonačelnike zajedno sa Savezom za bolju budućnost (SBB). Na predstojeće lokalne izbore izlazimo sa 2.217 kandidata – kazao je potpredsjednik SDA Edin Ramić nakon sjedice.

Razmatrajući stanje u osnovnom i srednjem obrazovanju u BiH, Predsjedništvo SDA zauzelo je stav da je nužno do kraja implementirati okvirni zakon o osnovnom i srednjem obrazovanju koji podrazumijeva da učenici zajedno pohađaju nastavu i da ona bude organizirana na osnovu zajedničkog nastavnog jezgra i posebne nacionalne grupe predmeta.

Osuda napada

- Predsjedništvo SDA osuđuje napade na povratnike u RS. Zahtijevamo od vlasti RS da povratnike zaštite i da im pruže sigurnost, a ne da ih straše i provociraju navodnim policijskim vježbama i to još u ramazanu – istakao je Ramić.