VIJESTI

TUZLA Svečanost povodom Dana državnosti Hrvatske

U prostorijama Hrvatskog konzulata

A. H.

24.6.2016

Konzul Hrvatskog konzulata u Tuzli Ivan Bandić večeras je u Hotelu "Tuzla" u čast Dana državnosti Hrvatske upriličio prijem za brojne predstavnike političkog, kulturnog, javnog i vjerskog  života Tuzlanskog i Posavskog kantona, te Brčko Distrikta. Prijemu su prisustvovali i predstavnici lokalnih zajednica, nevladinih organizacija itd.

Bandić je zahvalio prisutnima na čestitkama, smatrajući njihovo prisustvo svečanosti izrazom poštovanja prema Hrvatskoj, ali i željom da narodi i BiH i Hrvatske još više grade i učvršćuju  međusobne odnose, a na dobrobit svih građana.

Čestitke konzulu Bandiću, kao i svim građanima Hrvatske, uputio je premijer TK Bego Gutić, gradonačelnik Brčko Distrikta Anto Domić, te gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Oduševljenje prisutnih izazvalo je i obraćanje gradonačelnika Zagreba Milana Bandića koji je, ne krijući radost što se nalazi "među prijateljima", podsjetio da u BiH gdje god da dođe osjeća prijateljstvo, što je za njega i kao političara i kao čovjeka najveće bogatstvo.