SARAJEVO

Općina Centar izdvojila 3.500 KM za Udruženje "HOPE '87 Sarajevo"

Napravljen individualni plan rehabilitacije

Fena

24.6.2016

Općina Centar iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila je 3.500 KM za Udruženje "HOPE '87 Sarajevo" za realizaciju projekta "Omogućavanje neophodnog pristupa i kontinuiteta medicinske rehabilitacije djeci s posebnim potrebama Općine Centar kao i članovima njihovih porodica".

U prostorijama Udruženja primarius doktor Mirsad Muftić obavio je specijalističke stručne preglede djece i za svakoga napravio individualni plan rehabilitacije.

Ovim projektom obuvaćeno je 12-oro djece s posebnim potrebama raspoređenih u dvije grupe, a zbog želje da se za ovu djecu pruži što veći broj terapija napravljena su dva ciklusa.

- Prvi ciklus počinje naredne sedmice i trajat će oko mjesec i po dana, nakon čega počinje drugi ciklus rehabilitacije. Djeca će vježbati pod stručnim nadzorom diplomiranih fizioterapeuta u skladu s planom rehabilitacije koju je napravio Muftić - kazala je Ivana Desu iz Udruženju HOPE '87 Sarajevo.

Općina Centar je i prošle godine finansijski podržala ovaj projekat u iznosu od 6.000 KM, saopćeno je danas iz Općine Centar.