VIJESTI

"AVAZ SAZNAJE" Usvaja se plan investicija teških 21 milijardu KM!

Vlada FBiH danas o listi 100 prioriteta za ubrzani razvoj

A. Du.

24.6.2016

Usvajanje liste prioritetnih investicionih projekata "100 prioriteta Vlade FBiH" u sektorima poljoprivrede, energetike, industrije, transporta i turizma predviđeno je za današnju sjednicu Vlade, koja će biti održana u Sarajevu. Otkriva to dnevni red sjednice do kojeg je došao "Avaz".

Ova tačka bila je prvobitno predviđena za prošlosedmičnu sjednicu, ali je skinuta s dnevnog reda kako bi još kvalitetnije bila pripremljena.

Akt, koji usvaja Vlada, investitorima nudi konkretne projekte za finansiranje, čiji je cilj da se ubrza gradnja infrastrukture.

O njemu su nedavno s predstavnicima Vlade FBiH razgovarali lideri SDA, SBB-a i HDZ-a BiH Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Dragan Čović. Ukupna vrijednost ovih projekata iznosi više od 21 milijardu maraka (21.229.392.433 KM), a neki od njih već se implementiraju.

Pred članovima Vlade, prema sveopćoj ocjeni, danas se nalazi možda najveći strateški dokument za masovne investicije, s obzirom na to da su samo projekti iz oblasti energetike, njih 43, vrijedni 11,8 milijardi KM.