KOLUMNE

Čovjek s idejom

Ličnost dana Zlatko Kravić

S. Na. - S. O.

24.6.2016

Zlatko Kravić, ugledni sarajevski hirurg, dokazani patriota i altruista, koji je i nosilac ratnog priznanja "Srebreni štit", izabran je za direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš". Javnost upravo zbog tih bogatih referenci smatra da je dokazani medicinski stručnjak pravi izbor, koji će u Općoj bolnici nastaviti realizirati uspješne projekte koje su započeli menadžeri prije njega.

Iako ima bogato radno iskustvo koje je stjecao u bolnicama širom BiH i na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, dr. Kravić posljednjih šest godina radi u Općoj bolnici i sigurno zna kako ovu ustanovu nastaviti razvijati.

On je to i najavio po izboru na ovu funkciju, prije dva dana. Kravić ima ideje za budući razvoj bolnice, i to ne na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja, već putem nove preraspodjele sredstava, na obostrano zadovoljstvo pacijenata i zdravstvenih radnika.

Kravić je rođen 1957. godine. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Sarajevu 1982., a njegov prvi profesionalni angažman bio u Domu zdravlja u Travniku. Teške ratne godine provodi u Klinici za ortopediju i traumatologiju u Sarajevu kao opći kirurg. Na toj poziciji dokazuje se kao heroj, s nevjerovatnih 8.000 intervencija.