VIJESTI

NOVI OBRAT Osumnjičeni za ubistvo Dženana Memića pušteni, pa ponovo uhapšeni

Po nalogu Tužilaštva KS

Am. K.

23.6.2016

15:49 Po nalogu Tužilaštva KS Ljubo Seferović i Bekrija Seferović, osumnjičeni za ubistvo Dženana Memića, koji su danas pušteni na slobodu, odmah su po izlasku ponovo uhapšeni od strane pripadnika MUP-a KS. Oni se terete za "ugožavanje sigurnosti javnog prometa" te "neukazivanje pomoći unesrećenom u saobraćajnoj nesreći".

15:48 Iako se u medijima pojavila informacija da su Ljubo Seferović, njegova supruga Vasvija Sejdović, te Ljubin otac Bekrija zvani Giga, odmah nakon puštanja na slobodu ponovo uhapšeni, njihov advokat Omar Mehmedbašić tu informaciju nije mogao potvrditi, ali ni demantirati.

- Mene niko još ništa obavijestio nije, a ako su ponovo uhapšeni, policija će me morati obavijestiti, jer sam ja njihov zakonski zastupnik, kazao je Mehmedbašić.

15:03 Ljubi Seferoviću, njegovoj supruzi Vasviji Sejdović, te Ljubinom ocu Bekriji zvanom Giga, osumnjičenim za ubistvo Dženana Memića, danas je ukinut pritvor.

Ovu informaciju za "Avazov" portal potvrdio je advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa neke od osumnjičenih.

Pritvor im je ukinut jer je Kantonalni sud u Sarajevu uvažio žalbu advokata Omara Mehmedbašića u kojoj je navedeno da nema elemenata krivičnog djela za koje se trojka sumnjiči.

dzenan

Dženan Memić preminuo 15. februara

Podsjećamo, Ljubi Seferoviću i Vasviji Sejdović je jednomjesečni pritvor bio određen zbog opasnosti od bjekstva, mogućnosti utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i činjenice da bi njihovo puštanje na slobodu moglo uznemiriti javnost, dok je jednomjesečni pritvor bio određen i Bekriji Seferoviću zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanje krivičnog djela.

Ljubo Seferović je nakon hapšenja, a tokom saslušanja u policiji, priznao izvršenje krivičnog djela.