CRNA HRONIKA

BOMBAŠKI NAPADI U SARAJEVU Eksplozivne naprave bačene na kuću i kafić istog vlasnika

Eksplozije potresle naselja Marijin Dvor i Koševo

Redakcija

20.6.2016

13:21 Policija nastavlja rad na pronalasku osoba koje se dovode u vezu s jutrošnjim ekplozijama u Sarajevu, u ulicama Braće Kadić i Maršala Tita. Završili su uviđaje, a trenutno je dostupna samo informacija da se radi o ručnim bombama.

Prilikom bacanja tih eksplozivnih sredstava nije bilo povrijeđenih osoba, ali je pričinjena materijalna šteta.

U ulici Braće Kadić, općina Centar Sarajevo, u dvorištu kuće vlasništvo M.M. iz Sarajeva bomba je bačena oko 3.00 sata, a 50 minuta poslije u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, ispred Ugostiteljskog objekta "Fashion", vlasništvo M.I. iz Sarajeva.

8:45 Jutros je bomba bačena i na privatnu kuću iznad Koševa u ulici Braće Kadić, općina Centar. Kako nezvanično saznajemo, radi se o kući osobe koja je vlasnik Caffe slastičarne "Fashion".

-Dojavu o bombi smo dobili u 3 sata. U eksploziji nije bilo povrijeđenih, kazao je za "Avazov" portal dežurni u Operativnom centru MUP-a KS.

Dodao je da uviđaj na kući još traje.

7:43 Na caffe slastičarnu "Fashion" u Sarajevu, koja se nalazi na Marijin Dvoru, jutros je bačena bomba. Od jačine detonacije popucali su čak i portali na obližnjem Sarajevo City Centru.

-Dojavu smo dobili oko 3.50 sati, da je na Marijin Dvoru bačena eksplozivna naprava. Policajci su izašli na mjesto događaja i izvršili uviđaj, kazao je za "Avazov" portal dežurni u Operativnom centru MUP-a KS.

Dodao je i to da u eksploziji nije bilo povrijeđenih osoba.

1

Sa mjesta eksplozije (Foto: Čitalac)

2

Sa mjesta eksplozije (Foto: Čitalac)

3

Sa mjesta eksplozije (Foto: Čitalac)

4

Sa mjesta eksplozije (Foto: Čitalac)

5

Od siline eksplozije popucali portali na obliženjm SCC-u (Foto: Čitalac)

7

Policajci čuvaju mjesto gdje je palo staklo (Foto: Čitalac)