NOGOMET

NEREDI NA TRIBINAMA Obični navijači Hrvatske pretukli huligane nakon što su bacali baklje na teren

Skandalozne scene na utakmici Hrvatska - Češka

Redakcija

18.6.2016

Skandalozne scene viđene su na jučerašnjoj utakmici Hrvatska - Češka gde je na tribinama došlo do nereda.

Najprije su huligani, za koje se kasnije ispostavilo da su članovi Torcide, zapalili desetine baklji i ubacili ih na teren, uz nekoliko topovskih udara, od kojih je jedan mogao ozbiljno da povrijedi jednog redara.

Uzaludne su bile molbe igrača da prestanu sa neredima, pa su stvar u svoje ruke uzeli obični navijači, ljubitelji fudbala. Počeli su da se tuku sa organizovanim huliganima, što je zabilježeno i na fotografijama. Huligani su obučeni u njhovom stilu, bez navijačkih obilježja, dok su obični navijači uglavnom u dresovima, prenose mediji.

UEFA nije dugo čekala i samo sat vremena po završetku utakmice Hrvatske i Češke potvrdila je kako će pokrenuti disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog divljanja huligana i bacanja pirotehnike na teren.

I sudeći prema fotografijama, huligani su izvukli deblji kraj, jer očigledno da je bijes običnih ljubitelja fudbala bio velik i zato su krenuli u obračun.

Tu se posebno istakao stariji čovek sa slike na početku koji tuče huligana. Na drugoj fotografiji se vidi da je on bio niže na tribini kada su počeli neredi huligana, a zatim je krenuo u akciju protiv njih.

Vezana vijest: KAKVA KAZNA OČEKUJE HRVATSKU: UEFA će pokrenuti disciplinski postupak! 

Pogledajte i snimke sukoba: