NOGOMET

SRAMAN ČIN HRVATSKIH HULIGANA Bakljadom i tučom nakratko prekinuli susret svoje reprezentacije i Češke

Održali dato obećanje

D. K.

17.6.2016

Nogometna selekcija Hrvatske remizirala je danas sa Češkom Republikom u 2. kolu Evropskog prvenstva Grupe D koje se održava u Francuskoj. Konačan rezultat bio je 2:2, iako su naši zapadni susjedi sve do 76. minute imali ogromnih 2:0.

No, uporni Česi nisu se predavali pa su do kraja uspjeli anulirati prednost Hrvata i izboriti po njih vrlo važan remi.

Ljagu na današnji susret bacili su hrvatski huligani koji su ispunili prethodno dato obećanje da će prekinuti utakmicu svoje selekcije. Oni su na teren stadiona "Geoffroy-Guichard" u Saint-Ètienneu u 86. minuti ubacili 12 baklji i petardi i time nakratko prouzrokovali prekid meča.

Da stvar bude i gora, oni su se međusobno i sukobili, a hrvatskim igračima nije bilo jasno ponašanje njihovih navijača. Oni su im prišli i zamolili ih da se smire i ne koriste pirotehnička sredstva, jer to samo može naštetiti Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) i reprezentaciji, protiv kojih su već ranije krovne nogometne asocijacije pokrenule disciplinski postupak zbog sada već poznate "swastike", ispada Josipa Šimunića...

Još jučer predstavnik zvanične navijačke grupe hrvatske reprezentacije Kruno Grlević upozorio je da određena grupa želi incidentima naškoditi HNS-u sa kojim nije u dobrim odnosima. Iako su iz HNS-a i organizacije utakmice najavili da su potencijalni prijestupnici onemogućeni da prekinu utakmicu, to se ipak desilo. Prekid je trajao nekih pet minuta, a nakon toga susret je nastavljen.

Podsjećamo, UEFA već vodi postupak protiv HNS-a jer je na meču sa Turskom jedan navijač uletio na teren i slavio gol sa igračima.

Inače, Hrvatska je do vodstva došla u 37. minuti golom Ivana Perišića, da bi u 59. njegov imenjak Rakitić povisio na 2:0. Činilo se tada da Hrvati sasvim sigurno koračaju ka drugoj pobjedi na Euru. No, tako nije mislio i rezervista Milan Skoda, kojem je svega devet minuta provedenih na terenu bilo potrebno da postigne gol i Česima vrati nadu. Konačan rezultat 2:2 djelo je Tomasa Necida, koji je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade bio siguran sa bijele tačke nakon igranja rukom Domagoja Vide.