BIH

U BiH pretežno suh kolovoz, umjerena frekvencija vozila

Bez dužih zadržavanja na graničnim prelazima

Fena

16.6.2016

U Bosni i Hercegovini je pretežno suh kolovoz i umjerena frekvencija vozila.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica u toku su geodetski i istražni radovi za projekat sanacije tunela Crnaja, a istovremeno se izvode i radovi na sanaciji rasvjete u tunelu. Saobraćaj se za vrijeme izvođenja radova odvija naizmjenično, jednom trakom.

Danas se nastavljaju radovi na deminiranju terena na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje u mjestu Dusine. Od 07 do 15 sati na ovoj lokaciji saobraćaj će se povremeno obustavljati u trajanju do pola sata.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog klizišta i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz povremene obustave saobraćaja do 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: Priboj-Simin Han, Banja Luka-Čelinac i Ključ-Sanski Most.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.