BIH

U BiH kolovoz pretežno suh, nema većih zadržavanja na graničnim prelazima

Savjetuje se opreznija vožnja

Fena

15.6.2016

U Bosni i Hercegovini jutros nema dužih zastoji u saobraćaja. Kolovoz je pretežno suh, osim u zapadnim krajevima zemlje, gdje se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Vozačima se savjetuje opreznija vožnja prilagođena uslovima na putu.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.

Za danas su najavljeni radovi na sanaciji rasvjete u tunelima Lendava i Jelašje na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica. Saobraćaj se za vrijeme izvođenja radova, odvija naizmjenično jednom trakom.

U toku su i radovi na redovnom održavanju magistralnog puta M-16.2 na dionici Prozor-Bugojno, gdje se saobraća usporeno uz povremene kraće obustave.

Zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-443a Lepenica-Kreševo, danas od 12 do 17 sati, doći će do potpune obustave saobraćaja na dionici Resnik-Volujak. Saobraćaj vozila prema Kreševu preusmjeravat će se preko Kiseljaka.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han, Banja Luka-Čelinac i Ključ-Sanski Most.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.