NOGOMET

MALI PRINC U TORINU: Navijači Juventusa euforično dočekali Pjanića, snimljeno more selfija

Naš reprezentativac iz Rome prešao u najtrofejniji klub u Italiji

Al. Ti.

13.6.2016

10:30 Miralem Pjanić uspješno je prošao ljekarske preglede u Torinu i uskoro će potpisati petogodišnji ugovor sa Juventusom.

pjana-2

09:20 Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić jutros je doputovao u Torino gdje se podvrgnuo ljekarskom pregledu.

Naime, kako je već poznato Pjanić će postati novi igrač aktuelnog prvaka Italije, ekipe Juventusa, nakon što je postignut dogovor između sada već bivšeg tima našeg reprezentativca Rome i Stare Dame.

Pjanić će potpisati ugovor sa najslavnijim italijanskim klubom do 2021. godine, a godišnje će zarađivati 4,5 miliona eura.

pjanke-666

Ugovor na pet godina

Podsjećamo za usluge našeg reprezentativca zainteresovani su bili još i PSG, Barcelona, Chelsea i Bayern, ali je Juve bio najbrži i najkonkretniji.

Jedan od onih koji je pružio podršku Miralemu Pjaniću nakon odlaska iz Rome u Juventus bio je crnogorski reprezentativac Mirko Vučinić, koji je svojevremeno uradio istu stvar kao i Pjanić, Vječni grad zamijenio Torinom.

princ-1

Pjanić će biti prvi igrač koji će obaviti ljekarski pregled u JMedical

Vučinić je rekao za Tuttosport kako je Pjanić odličan igrač i šampion koji može napraviti razliku.

- Siguran sam da je odabrao dobro što je prešao u Juventus. Ja sam doživio najljepše trenutke u karijeri igrajući u Torinu i osvojio sam sve što sam mogao - rekao je Vučinić.