LIFESTYLE

SHRVANA MAJKA "Moju 20-godišnju kćerku momak je ubio jednim jedinim poljupcem!"

Podijelila tragičnu priču kako bi upozorila druge

(A. Vr.)

11.6.2016

 

Shrvana majka podijelila je tragičnu priču kako bi upozorila druge – njena 20-godišnja kći je umrla jer ju je novi momak poljubio za laku noć – a nije znao za njenu tešku alergiju na kikiriki.

Myriam Ducre-Lemay bila je na zabavi, nakon koje je otišla s momkom njegovoj kući. Prije nego što su otišli spavati on si je napravio sendvič s maslacem od kikirikija. Ona to nije znala, niti mu je stigla reći za svoju tešku alergiju, prenosi Mirror. Poljubili su se za laku noć.

Myriam Ducre-Lemay se brzo počela gušiti, a kako nije imala svoju injekciju adrenalina, stanje se počelo brzo pogoršavati. Pitala ga je je li jeo kikiriki, a kada je rekao da je, rekla mu je da odmah zove hitnu.

Već za osam minuta hitna je bila tamo, ali Myriam je u kolima doživjela kardiogeni šok.

Liječnici u bolnici su je oživjeli, no zbog potpunog nedostatka kisika, mozak je već previše stradao. Preminula je iste noći.

allergy-2

Myriam je preminula 2012., izvještaj mrtvozornika objavljeno je 2014. no tek sada je njena majka skupila snage da progovori o smrti svoje kćeri kako bi upozorila druge. Rekla je da joj je kćerka dan prije kobnog poljupca rekla za novog momka u kojeg se zaljubila.

- To je bilo bilo prvi put da sam ju vidjela s takvim sjajem u očima. Nažalost, nije mu stigla reći za svoju alergiju - kaže Micheline Ducre.

Primarijus dr. Christine McCusker s odjela za alergologiju i imunologiju u dječjoj bolnici u Montrealu upozorava kako tragovi alergena mogu ostati u slini i satima nakon jela.

- Zato uvijek i svuda morate nositi svoju injekciju adrenalina, čak i ako vam se ne da, čak i ako vam nije cool -  odlučna je liječnica.