SPORT

DŽUMHUR: U Riju ću sa ponosom nositi grb BiH

Stigla zvanična potvrda MOK-a

Redakcija/Onasa

9.6.2016

11:30 - Sada, kada je napokon san pretvoren u javu, želim zahvaliti Olimpijskom komitetu BiH, koji me je godinama podržavao. Među prvima su koji su prepoznali moj rad i trud i već dugi niz godina me podržavaju i odlazak u Rio je naš zajednički uspjeh. Ove godine, jedan od ciljeva je bio plasman na Olimpijske igre i neopisivo sam sretan što sam ga i ostvario. Osjećaji su pomiješani, uprkos tome što sam gotovo bio siguran da će pozivnica doći. Sada, kada je ona i zvanično stigla, ne mogu kriti koliko sam sretan i ponosan, jer je ovo kruna moga rada. U Riju ću sa ponosom nositi grb Bosne i Hercegovine i nadam se da ću, uz malo sreće u žrijebu, napraviti rezultat, zbog kojeg ću sugrađane učiniti ponosnim! Hvala svima koji su me podržavali, a ja ću vam se odužiti na terenu

11:10 Kancelarija Olimpijskog komiteta BiH dobila je danas zvaničnu potvrdu MOK-a da je naš najbolji  teniser Damir Džumhur dobio poziv za učešće na OI Rio 2016 od Tripartitne komisije MOK-a, saopćio je OK BiH.

Ovim pozivom se Damir pridružio bh timu kao 8. član, te očekujemo kvalifikaciju ili poziv za dva plivača, što ukupno broji 10 sportista koji bi trebali činiti bh. tim na OI Rio 2016.

Kvalifikacije su još u toku, te se može očekivati da se još neko od sportista priključi do sada najbrojnijoj olimpijskoj sportskoj bh.delegaciji.