VIJESTI

Predsjedateljica Skupštine KS Ana Babić na ispraćaju 71. generacije maturanata Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo

Otvorila izložbu radova

Redakcija

6.6.2016

Povodom obilježavanja Dana škole i 71. godišnjice rada Srednje škole primijenjenih umjetnosti, danas je organiziran prigodan program u okviru kojeg su predstavljeni radovi 35 maturanata sa šest različitih školskih odsjeka. Upriličeno je i uručenje povelje “Vladimir Vojnović” koja se dodjeljuje učeniku za najzreliji likovni izraz, a ona je ove godine pripala učenici Sarah Dedović sa odsjeka za primijenjeno vajarstvo, saopćila je Press-služba KS.

Predsjedateljici Skupštine KS Ani Babić je pripala čast da otvori izložbu radova, kojom prilikom se i obratila prisutnima.

“Ljepota se ne može opisati riječima, ona se mora doživjeti i osjetiti. To se može najbolje postići kroz umjetnost, kojom se mogu baviti samo sretnici koji su izuzetno nadareni i nadahnuti. Umjetnost je specifična po mnogo čemu, a oni koji se njom bave prije svega to moraju da rade iskreno i iz srca, stoga i vas molim da vas na vašem daljem putu prate iskrenost i ljubav kojom ćete kroz vaše radove i djela obogaćivati naš životni prostor”, kazala je Babić.