SARAJEVO

Diplomu na BURCH Univerzitetu proslavila 283 diplomanta

Na ceremoniji proglašeni najbolji studenti tri fakulteta

Redakcija

6.6.2016

Na promociji diplomanata BURCH Univerziteta, održanoj 4. juna, prisustvovala su ukupno 283 diplomanta od kojih 203 dodiplomca, 75 magistranata i četiri doktoranta. Ceremoniji su prisustvovali i akademsko osoblje i zaposlenici BURCH-a, ambasadori, roditelji, te prijatelji.

Ceremoniju je otvorio rektor Univerziteta Teoman Duman, koji je diplomantima čestitao na velikom uspjehu.

Dragi roditelji naših studenata, čestitam vam na ovom sretnom danu. Vi ste ti koji ste ovdje doprinijeli najviše i dali svojoj djeci najdragocjeniji dar. Vaša djeca, zajedno s vama, uspješno su prošli sve izazove u ovom obrazovnom procesu. Čestitamo vam na njihovom uspjehu - kazao je Duman.

Diplomantima je poručio kako su sada završili proces visokog obrazovanja, što je rezultat njihovog dugogodišnjeg marljivog rada.

- Volio bih da znate da se svijet mijenja brzo. Trebat ćete se prilagoditi tim promjenama. Budite spremni usvajati nove tehnologije vrlo brzo. Na kraju, želio bih spomenuti da ste na ovaj dan postali počasnim članom BURCH porodice. Naša veza se treba nastaviti zauvijek. Imajte na umu da ste vi sad naši ambasadori. Pomozite nam da ojačamo veliki BURCH projekat za našu BiH. Ponosni smo na vas. Vi trebate biti ponosni na sebe i pokazati i drugima da ste vrijedna osoba koja nastoji biti uzor svima oko sebe. Mi smo učinili sve što možemo, kao porodica. Nadam se da ćete vi i drugi ljudi cijeniti naš uloženi trud - kazao je Duman.

Na ceremoniji su proglašeni i najbolji studenti tri fakulteta unutar BURCH univerziteta, i to: Ana Tankosić (Edukacijski fakultet), Alma Hurić (Fakultet za ekonomiju i društvene nauke) i Medina Bandić (Fakultet za inžinjering i informacijske studije).

Ana Tankosić također je ponijela titulu najboljeg studenta BURCH univerziteta za 2016. godinu.

Nakon oficijelnog dijela programa prisutne je zabavljala muzička grupa "Sevdah Ashk Groove", nakon čega je upriličen i vatromet.