DIJASPORA

FRANKFURT: Dodjeljena svjedočanstva djeci polaznicima vjerske nauke

Svečanost u džematu

Autor:B. ŠIŠIĆ

6.6.2016

U Islamskom kulturnom centru Frankfurt, gdje je imam Ahmed efendija Kajošević, povodom ramazana održana je dodjela svjedočanstava u vjerskoj nauci, a u kojoj je pored roditelja i mnogobrojnih džematlija učestvovalo oko pedesetoro djece, polaznika vjerske nauke. Nakon dodjele i podjele svjedočanstava proučen je i mevlud povodom ramazana.

- Jako sam sretan što se ovom veličanstvenom činu odazvao veliki broj džematlija i prijatelja našeg džemata, a tim povodom upriličili smo i svečani ručak. Djeci koja su nas predstavljala na regionalnom takmičenju, ali i na takmičenjima širom Njemačke, a koja su se dobro plasirala dodjelili smo i dodatne nagrade. Tokom ramazana svake večeri organizirat ćemo zajedničke iftare. Ovom prilikom proučili smo jasin i šerif našim džematlijama koji su preselili na ahiret, a tokom svih ovih proteklih godina od postojanja našeg centra bilo ih je ukupno 127, sve smo ih pomenuli imenom i prezimenom. Tokom samog ramazana, svakog dana nekom od njih bit će proučena hatma. Ovom prilikom želim svim muslimanima cijelog svijeta da u zdravlju i rahatluku isposte cijeli ramazan - riječi su efendije Kajoševića.

Osim njega u ime IKC Frankfurt džematlije su poselamili predsjednik džemata Mersudin Čehedarević, Belmin efendija Jusufbašić, te profesor Asipi Fehmi.